maanantai 10. marraskuuta 2014

Taas ja jälleen kerran

Ruokintapohdintoja. Minä niin kovasti haluan hoitaa tuon koiran kuntoon ruokavaliolla(kin). Lueskelin vähän paremmalla ajatuksella tuon Inkan kuivamuonan (Gastro Intestinal) tuoteselostetta ja mietin olisiko eliminaatiodieettiajatuksessa mitään järkeä. Nimittäin lauantainahan keittelin Inkalle riisipuuroa ja annoin sitä sitten muutaman desin viikonloppuna kumpanakin päivänä normaalin nappulan ja lihan lisäksi. Eilen illalla (sunnuntaina) muistin myös taas antaa Biobakia, mutta sitä sisältänyt liha-puuro-mössö jäi kuppiin pientä maistelua lukuunottamatta. Aamulla Inka makoili paljon kippurassa ja ilme oli jotenkin kipeän näköinen. Toki se voi olla sitäkin, ettei ollut syönyt kunnolla, tai sitä, että annoin sunnuntaiaamuna viimeisen annoksen Primperania ja Antepsinia. En tiedä olisiko järkevää antaa tuota Antepsinia nyt pidempi kuuri, ongelmana on vaan se ettei sitä ole koko syksynä saanut lääketukusta, joten jos pidemmän kuurin antaisinkin, niin mistä sitä saisin? Viikoksi taitaa löytyä vielä tabletteja kotoa...

Biobakissa on sidosaineena ohraa, kuten tänä aamuna opiskelin.Inupekt Forte sisältää inuliinia, jota ei ainakaan ihmis-IBD-potilaille suositella. Gastro Intestinalissa on paitsi riisiä ja siipikarjanlihaa, myös eläinrasvoja, maissia ja kalaöljyjä ja inuliinia. Jos alkaisi eliminaatiodieetille niin nappula olisi ainakin vaihdettava tai jätettävä kokonaan pois. Hypoallergianappulaa kaikkine hydrolysoituine aineksineen en ensimmäisenä taida kuitenkaan lähteä ostamaan - varsinkin kun juuri ostin sen 14 kg säkin tuota toista erikoisruokaa. Sekin olisi kauhean mukava tietää, että kun koiralla ei ole aiempaa ruoka-aineallergiataustaa, niin kuinka todennäköistä on että rajoittamalla sen ruokavaliota nyt voin saada sen IBD:n hallintaan? Lopputuloksena voi hyvinkin olla kauhea vaiva tyhjän takia. Tai sitten ei. En osaa vain istua paikoillaan ja odottaa. Minä haluan tehdä tälle sairaudelle jotakin. Korjata sen. Auttaa Inkaa, joka ei osaa sanoa, tuliko sen vatsa kipeäksi eilen syödystä Biobakista, riisipuurosta, vai lääkkeiden poisjättämisestä.

Joka tapauksessa päätin nyt kuitenkin, että Inupekt ja Biobak jäävät pois. Maitohappobakteerit Inka saa jatkossa lasten kaappiin jääneestä Gefilus-tippapullosta, kuitua lisää pellavansiemenrouheesta ja ainakin puolet lihasta luuttomana. Nappulasta luopumista mietin vielä. Perusteluita puolesta ja vastaan kuuntelen mielelläni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti