keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Nöf, sanoi possu

Viime perjantain yleisen lakkopäivän kunniaksi päätti Ninnikin alkaa nälkälakkoon. Olen jo jonkin aikaa katsellut että se nirsoilee annoksessaan jotain, mutta torstai-iltana tuli täydellinen stoppi joka jatkui perjantai-iltaan. Tässä kohtaa aloin olla taas vaihteeksi hieman epätoivoinen ja totesin että no, syököön ihan just mitä haluaa kunhan syö. Jääkaapista löytyi maustamattomia possunsuikaleita ja raejuustoa, jotka pienenä annoksena tarjoiltuna katosivat kupista sen sileän tien. Seuraavalle päivälle lisäsin evääseen vielä lammasta raakana, sekä lusikallisen kaurapuuroa ja edelleen maistui erinomaisesti. Sitten ei tarvinutkaan enää muuta kuin jännittää, minkä näköistä tuotosta sieltä toisesta päästä tulee. Odotin vesiripulia kuten tavallisesti jos Ninni on päässyt varastamaan jotakin. Yllätys olikin siis hyvin iloinen kun pötkylä (todellakin, pötkylä!) oli kiinteä ja tiivis.

Nyt olemme siis lisänneet lihavalikoimaan possun, mikä kyllä helpottaa elämää ja pienentää kukkaron rasitusta mukavasti. Siikaa olen tarjonnut satunnaisesti ja sekin on yleensä aika hyvin maistunut. Lampaanlihassa jouduin vaihtamaan toimittajan Mur-kissistä Maukkaaseen saatavuusongelmien takia, mikä taas ei Ninniä oikein miellyttänyt. Maukkaan lammas on jotenkin tummempaa ja vetisempää näin silmämääräisesti arvioituna.

Mutta katsokaapas kuka se tässä hymyilee! Kyllä, Ninnihän siinä on, valjakossa muiden koirien kanssa :) Vajaat puolenkymmentä kertaa ovat huskyt päässeet nyt treenaamaan, ja Ninni on ollut viime perjantaita  (kun se ei syönyt) lukuunottamatta jokaisella kerralla mukana. Se tekee todella hienosti töitä kuten aina ennenkin. Aluksi jännitin että kuinka sen keho reagoi rankempaan rasitukseen mutta nähtävästi metsälenkkien myötä sille on tullut sen verran hyvä peruskunto, että vaikuttaisi kyllä pärjäävän yhtä hyvin, ellei jopa paremminkin kuin muut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti