tiistai 9. kesäkuuta 2015

Superallergiaruoat - vertailua

Vaatimukset: Ei riisiä, kanaa, kananmunaa, kalkkunaa, nautaa. Mielellään hydrolysoitu hiilihydraatti, koska en ole vielä keksinyt mikähän mahtaisi Ninnille sopia. Perunaa ja bataattia se on saanut kuivamuonissa aikaisemmin, samoin maissia.

Royal Canin Anallergenic

KOOSTUMUS: maissitärkkelys, molekyylipainoltaan alhainen hydrolysoitu höyhenjauho (aminohappojen ja oligopeptidien lähde), kopraöljy, soijaöljy, kivennäisaineet, kasvikuidut, sikurikuitu, frukto-oligosakkaridit, kalaöljy, sitruunahapoilla esteröityjen rasvahappojen mono- ja diglyseridit, eläinrasva, isosamettikukkauute (luteiinin lähde).
RAVINTOAINEET: Raakavalkuainen: 18% - Raakarasva: 16,5% - Tuhka: 8,8% - Raakakuitu: 2,2% - Välttämättömät rasvahapot: 41,8 g/kg.  

Hill's z/d Low Allergen

Valmistusaineet:
Kuivattu peruna, kananmaksahydrolysaatti, perunatärkkelys, selluloosa, kasviöljy, eläinrasva, kivennäiset, vitamiinit, DL-metioniini, hivenaineet, L-tryptofaani, tauriini, beetakaroteeni. Säilötty luontaisesti tokoferolisekoituksella ja sitruunahapolla. 

Proteiini18 %
Rasva14.3 %

Hill's z/d Ultra Allergen Free

Valmistusaineet:
Maissi tärkkelys, kananmaksahydrolysaatti, selluloosa, kivennäiset, kasviöljy, eläinrasva, vitamiinit, DL-metioniini, hivenaineet, tauriini, beetakaroteeni. Sisältää EU:n hyväksymiä antioksidantteja. 

Proteiini19.4 %
Rasva14.1 %

Riisin soveltumattomuuden takia melkoinen liuta allergiaruokia joutui hylätyksi. Trovetilla näyttäisi nettisivujen (www.kaikenkarvaiset.com) perusteella olevan kala/peruna-nappula, mutta sitä ei tunnu olevan kenelläkään valikoimissa. Dogsfirstiltä löytyisi lohi-bataatti/peruna:

Dogs First Salmon & Sweet Potato Lohi ja taimen (tuore lohi ja taimen, lohijauho, kalaliemi), bataatti, herne, peruna, juurikasleike, pellavansiemen, vitamiinit ja hivenaineet, kasvisliemi, omega-3-valmiste, parsa, frukto-oligosakkaridi (92 mg/kg), mannanoligosakkaridi (23 mg/kg).




Proteiini 26 %
Rasva 14 %

Zooplussalta löytyi sittenkin Trovetin Exclusion Diet Fish & Potato:

Valmistusaineet:
peruna 72&, kalajauhe 20%, auringonkukkaöljy, pellavansimenöljy, kalsiumkarbonaatti, kaliumkloridi, aloe vera 0,03%, rosmariini. 

Proteiini 21 %
Rasva 10 %

Valmistajan mukaan ruoassa käytetty kalalaji on silli.

Hydrolysoituja hiilihydraatteja ei näköjänsä ole missään ruuassa, täytyy sitten vain varmaankin ottaa ja kokeilla tuota perunaa. Jos perunapohjainenkaan nappula ei sovi, niin sitten varmaan keittelen itse kaurapuurot kuiduksi ja vitamiinit sun muut saa luvan tulla purkista.

Millehän tässä nyt sitten alkaisi. Taidan kirjoitella eläinlääkärille kuulumiset  ja kysyä neuvoa. Luulen, että tämä nykyinen Specificin ruoka ei sovi riisin ja kananmunan takia. Tai ainakin viime viikkoina olen kokeillut yksitellen molemmat ja ne ovat aiheuttaneet oireita. Sen sijaan mitä ilmeisimmin siika-silakka-yhdistelmä sopii, koska niiden lisäämisen jälkeen Ninnin paino on lähtenyt viimein nousuun, nyt oli taas tullut puoli kiloa viikossa mistä olen todella tyytyväinen. Nyt kun vielä nuo kakat saataisiin kiinteiksi niin tässähän saattaisi olla taas jotain järkeäkin :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti